Die Welt: Путін - брехун і нікчема — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Die Welt: Путін - брехун і нікчема

10323
Видання Musikexpress не з першого разу змогло взяти інтерв’ю у лідера панк-групи Pussy Riot Надії Толоконнікової: спочатку відповіді на запитання конфіскувала тюремна адміністрація, проте друга спроба увінчалася успіхом. В інтерв’ю, опублікованому в Die Welt, Толоконнікова розповіла про умови утримання в слідчому ізоляторі, свої плани після звільнення і причини, які штовхнули її на проведення акції в Храмі Христа Спасителя.
“В ізоляторі – залізні двох’ярусні ліжка, такі ж залізні столики, загальний стіл, – розповідає Надія про умови, в яких їй доводиться жити. – Підйом о 6:00, відбій о 22:00. Більшу частину часу я пишу, читаю або розмовляю з сусідками по камері на політичні чи соціальні теми. Часом я читаю Біблію – мене захоплюють висловлювання і вчинки Христа, ми часто обговорюємо з сусідками по камері біблійні сюжети. Ну а як буде в колонії, покаже час. Так, до речі, я хочу висловити величезну подяку за яблука і апельсини, які нам передають люди”. Надії не дозволяють бачитися з іншими учасницями панк-групи, вона не отримує газет, і в ізоляторі не можна дивитися телевізор. Єдина радіостанція, яку можна слухати в ізоляторі, – “Міліцейська хвиля”, всі повинні слухати її. Однак Толоконнікова рада тому, що може розмовляти зі своїми сусідками по камері, до речі, вони поважають групу за чесне і відкрите вираження своєї позиції.
За власними словами Надії Толоконнікової, в її родині раніше мало цікавилися політикою – лише батько Надії, музикант і літератор, “стежив за політичними новинами”, але на мітинги він став ходити тільки з грудня 2011 року – “як і більшість росіян” .
На питання про намір образити почуття віруючих Надія відповіла негативно, заявивши, що “це було непорозумінням”: “На жаль, підконтрольні владі ЗМІ представили нашу акцію як богохульство – а це зовсім не так. Таку реакцію, власне, викликав не наше виступ, а те, що з нього зробили путінські ЗМІ. Адже ніхто ж ні слова не проронив про те, що ми виступили проти злиття РПЦ і держави”.
Як відомо, західні поп-музиканти солідарні з Pussy Riot. Надія Толоконнікова думає, що “вони підтримують не тільки групу, але і всіх росіян, яким доводиться жити в тяжких умовах авторитарної держави”. “Я сподіваюся, що втручання західних діячів мистецтва зможе вплинути на політичну обстановку в Росії, – заявила Надія. – Ця думка рухає мною”.
Надія не відкидає, що після звільнення поїде на навчання в одну із західних країн, проте вона не хоче залишати Росію назавжди, посилаючись на те, що “її прихильність до російської культури величезна”. За кордоном Надія хоче вивчати політологію, пише Die Welt, до того часу вона навряд чи створить свою політичну партію. “У російській політиці і так багато дилетантів, і я не хочу поповнювати їхні ряди. Однак нічого більш конкретного я не скажу, – продовжує Надія. – Не варто полегшувати життя спецслужбам Путіна”.
В якості причини, яка штовхнула Надію на проведення акції в Храмі Христа Спасителя, дівчина назвала жахливу політичну обстановку в країні.
“Володимир Путін підім’яв під себе всі скільки-небудь значимі ЗМІ та оббрехав народ, – розповідає Толоконнікова. – Насправді він нікчема. Він набагато нікчемніший, ніж той образ, який він створює за кордоном”.
Різко висловилася Надія і щодо злиття російської влади з РПЦ. За допомогою останньої, за словами Толоконнікова, влада намагається заповнити ідеологічний вакуум. “Однак така політика нежиттєздатна”.
Амо Франк, Северин Мевіссен
За матеріалами:
Inopressa
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас