Бюджет єврозони може бути затверджений на саміті ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бюджет єврозони може бути затверджений на саміті ЄС

Казна та Політика
230
Бюджет Європейського союзу може бути розділений на дві частини: для країн валютного союзу буде сформований окремий бюджет.
Згідно з інформацією агентства Reuters лідери країн ЄС мають намір затвердити бюджет єврозони, який буде відмінний від довгострокового бюджету ЄС.
У доповіді, яка містить попередню версію законопроекту, йдеться, що єврозона повинна рухатися в бік більшої інтеграції, в тому числі і в бюджетних рамках.
Передбачається, що кошти загального бюджету 17 країн єврозони підуть на стимулювання економічного зростання в регіоні. Проте поки, за словами джерел, мова йде лише про 20 млрд євро на 2013 р., що являє собою лише 0,2% ВВП єврозони. При цьому загальноєвропейський бюджет на цей рік заплановано в розмірі 130 млрд євро.
Європейські лідери мають обговорити питання єдиного бюджету єврозони на саміті в кінці наступного тижня (18-19 жовтня). Головна проблема – питання субсидій. Країни монетарного блоку могли б використовувати загальний бюджет для субсидій проблемним країнам, наприклад Іспанії, але такий переказ коштів буде порушувати законодавство ЄС.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас