РФ заманює Україну рекордними зниженням ціни на газ. Україна поки думає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ заманює Україну рекордними зниженням ціни на газ. Україна поки думає

Енергетика
3884
Приєднання України до Митного союзу дозволить знизити ціну на російський газ до $160 за 1 тис. куб. м, заявив прем’єр-міністр України Микола Азаров.
“Росія нам висуває умови: давайте приєднуйтесь до Митного союзу і завтра у вас газ буде по 160 доларів”, – заявив М.Азаров під час спілкування з чиновниками в Одесі у вівторок.
При цьому М.Азаров підкреслив, що приєднання до Митного союзу в цілому відповідає національним інтересам України, оскільки близько 40% міжнародного товарообороту України припадає на країни, що входять до МС.
Але, з іншого боку, за словами прем’єра, 30% міжнародного товарообороту припадає на країни Євросоюзу і, відповідно, приєднання до зони вільної торгівлі з ЄС та політична асоціація з ЄС – “це відповідає національним інтересам”.
Він також зазначив, що Україна не хоче вибирати між Митним союзом і зоною вільної торгівлі з ЄС, а хоче працювати з усіма, в тому числі і з країнами Азії.
Як повідомлялося, за даними НАК “Нафтогаз України”, в першому кварталі 2012 року ціна російського газу склала близько $416 за 1 тис. куб. м, у другому – близько $425 за 1 тис. куб. м, у третьому – близько $426 за 1 тис. куб. м.
Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко в середині вересня прогнозував ціну російського природного газу для держхолдингу на четвертий квартал у розмірі $432 за 1 тис. куб. м.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас