Нерезидентів приваблюють депозити в українських банках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нерезидентів приваблюють депозити в українських банках

Кредит&Депозит
1879
Інтерес нерезидентів до депозитів в українських банках зумовлений досить високою прибутковістю, яку вони гарантують. Однак в поточних економічних умовах для громадян країни дану пропозицію навряд чи можна назвати цікавою. Так вважає генеральний директор групи компаній ПрімоКоллект Ева Закович.
«Для іноземців, які нормальними вважають 4-6%, українські 9% для долара, наприклад, здаються більш ніж привабливими. Гривня, яку приймають під 25%, у нерезидентів взагалі викликає здивування – вони не розуміють, як у бідній країні можна гарантувати таку прибутковість. Однак якщо враховувати інфляцію – офіційну та реальну, то ця цифра вже не здається такою надзвичайною. Але на іноземців, звичайно ж, цей показник ніяк не впливає», – констатує Ева Закович.
Фахівець розуміє і банки, яким для нормальної життєдіяльності потрібна готівка, потрібен приплив коштів. Але вона також поділяє прохолодне ставлення населення до будь-яких пропозицій банків – в пам’яті ще живі кризові часи, коли забрати кровні з фінустанови було нагальною проблемою більшості вкладників.
«Іноземці не стикалися з подібним, там (за кордоном) все працює, як годинник, і вони ніколи не зможуть зрозуміти, як і чому банк не повертає вклад. Ті ж, хто на чужому ринку поводиться обережно, вибирають короткі 3-6 місячні внески, які несуттєво відрізняються по прибутковості», – говорить керівник групи компаній ПрімоКоллект. Вона вважає, що через півроку після виборів, коли ситуація в країні «стане більш зрозумілою і, сподіваюся, стабільною», українці знову зацікавляться звичними банківськими продуктами.
Нагадаємо, іноземці зберігають в українських банках 34 млрд.грн. депозитів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас