Азаров вважає, що спільний з РФ "ядерний" завод забезпечить енергетичну незалежність країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров вважає, що спільний з РФ "ядерний" завод забезпечить енергетичну незалежність країни

Енергетика
320
Будівництво українського заводу з виробництва ядерного палива в сел. Смоліне (Кіровоградська обл.) – крок до забезпечення енергетичної незалежності України, заявив прем’єр-міністр Микола Азаров.
“Сьогодні ми розпочали реалізацію грандіозного проекту – найбільшого з дня незалежності України – із забезпечення енергетичної незалежності нашої країни”, – сказав прем’єр журналістам після церемонії закладення першого каменя в будівництво заводу.
За його словами, перша черга підприємства буде здана вже в 2015 році. Повністю воно буде побудовано до 2020 року, буде виробляти ядерне паливо для атомних реакторів України.
Крім того, М.Азаров зазначив, що будівництво заводу спричинить розвиток соціальної інфраструктури Кіровоградської області, оскільки 10% вартості проекту буде спрямовано на соціальні цілі. “Будівництво цього комплексу вдихне нове життя для людей, що проживають в цьому регіоні”, – додав він.
Як зазначив голова уряду, це абсолютно екологічно безпечний проект.
Він також заявив, що реалізація проекту спільно з Росією відкриває нову сторінку у співробітництві між двома країнами в ядерній енергетиці.
При цьому М.Азаров повідомив про намір у четвер привітати свого колегу прем’єр-міністра Росії Дмитра Медведєва з цією важливою подією.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас