Португалія підвищує податки, борючись із кризою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Португалія підвищує податки, борючись із кризою

Казна та Політика
356
Уряд Португалії оприлюднив нову програму заощадження. Як повідомив португальський міністр фінансів Вітор Гаспар у Лісабоні, від деяких суперечливих заходів, запланованих на 2013 рік, відмовляться. Зокрема, після бурхливих протестів уряду довелося вилучити з переліку непопулярних кроків збільшення соціальних відрахувань. Натомість у країні, що погрузла в боргах, зменшать з восьми до п’яти кількість класів оподаткування, а рівень деяких податків буде підвищено.
Зокрема, очікується підвищення податку на прибуток – у середньому з 9,8 до 13,2 відсотків. Як повідомив керівник фінансового відомства Португалії, зростуть також податки на капітал, майно, тютюнові вироби і розкіш. Крім того, планується запровадити податок на фінансові трансакції, посилити боротьбу з ухиленням від сплати податків і тіньовою економікою. За допомогою радикальних заходів заощадження уряд у Лісабоні сподівається 2013 року зменшити показник дефіциту державного бюджету до 4,5 відсотка.
Вітор Гаспар також визнав, що цьогорічні показники головного кошторису країни виглядають слабшими, ніж очікувалося. За його словами, Португалія досягла “критичного моменту”.
Як заявив напередодні єврокомісар з питань валюти Оллі Рен, представники “трійки” кредиторів (ЄС, Європейського центробанку та МВФ) дійшли згоди з Португалією щодо зміни її антикризової програми. Уряд у Лісабоні мусить вдаватися до заходів економії, аби виконати вимоги для отримання 78-мільярдної програми фінансового порятунку від Європейського Союзу та Міжнародного валютного фонду.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас