На Харківщині знайшли родовище газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Харківщині знайшли родовище газу

Енергетика
1794
У Чугуївському районі Харківської області відкрито Західно-Борисовське газоконденсатне родовище, повідомили в ДК Укргазвидобування.
Фахівці розповіли, що 23-чкаловською пошуковою свердловиною при випробуванні отримано приплив газу дебітом 110 тис. кубічних метрів на добу.
Результати випробування пробуреної свердловини вказують на перспективи проведення подальшого пошукового буріння на Західно-Борисовській площі. Загальні запаси і ресурси родовища оцінюються в 1,7 млрд. кубів.
Також повідомляється, що родовище розташоване поруч з Борисовським, Чкаловським, Лебяженським і Коробочкінським родовищами, де вже ведеться видобуток газу.
“Наявність розвинутої газотранспортної інфраструктури на Харківщині дозволить вже в наступному році почати видобуток газу на Західно-Борисовському родовищі”, – заявив директор ДК Укргазвидобування Юрій Борисов.
Нагадаємо, що в поточному році в Харківській області компанією введено в експлуатацію другу чергу стиснення газу на Червонодонецькій дотискувальній компресорній станції і новій компресорній станції на Юліївському родовищі. За оцінками фахівців, нові потужності дозволять збільшити видобуток газу на 200 млн кубометрів.
Як повідомлялося, 5 вересня, державна компанія Чорноморнафтогаз почала промислову експлуатацію Одеського родовища природного газу на шельфі Чорного моря.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас