Китайські банки відмовилися приїжджати до Японії на конференції МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайські банки відмовилися приїжджати до Японії на конференції МВФ

261
Провідні китайські фінансові організації відмовилися від участі в щорічній профільній конференції Світового банку та Міжнародного валютного фонду (МВФ), яка відбудеться в Токіо на наступному тижні. Як пише газета The Wall Street Journal, в деяких китайських банках також вирішили не брати участі ще в одній галузевій конференції Sibos, наміченій на кінець місяця в Осаці. Зокрема, на неї не приїдуть представники ICBC, Agricultural Bank of China і Банк Китаю.
Видання вказує, що офіційно в організаціях не пояснюють причини свого рішення, проте, швидше за все, воно пов’язане з погіршенням останнім часом політичних відносин між Китаєм і Японією. Сторони сперечаються щодо територіальної приналежності островів Сенкаку (по-китайськи – Дяоюйдао) в Східно-Китайському морі. Імовірно, на їх шельфі є поклади газу і нафти.
Конфлікт держав загострився влітку 2012 року, після того, як Японія оголосила про викуп трьох з п’яти спірних островів. У свою чергу, Китай направив до островів патрульні кораблі, а пізніше місцеві ЗМІ повідомили, що китайська влада може ввести стосовно Токіо економічні санкції. У Китаї пройшли антияпонські протести, що супроводжувалися погромами, після чого корпорації з Японії, що ведуть бізнес на китайській території, були змушені призупинити роботу.
Через острівну суперечку влада Китаю вирішила відкласти урочисті заходи, намічені на кінець вересня на честь 40-річчя встановлення дипломатичних відносин з Японією. Представники японських компаній, в свою чергу, відмовилися від поїздки в Китай, приуроченої до цієї річниці.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас