У Азарова замахнулися на космічну програму до 2017 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Азарова замахнулися на космічну програму до 2017 року

498
Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді затвердити загальнодержавну цільову науково-технічну космічну програму на 2013-2017 роки.
Про це йдеться в законопроекті №11292, зареєстрованому в парламенті 2 жовтня.
Очікується, що виконання програми дасть можливість сформувати космічну систему спостереження Землі та геофізичного моніторингу “Січ”, сприяти створенню, експлуатації та комерційному використанню національної супутникової системи зв’язку “Либідь”.
Виконання програми також дасть можливість забезпечити експлуатацію космічного ракетного комплексу “Циклон-4” на пусковому центрі Алкантара (Бразилія), створити умови для запуску космічних апаратів в рамках виконання космічних програм України, Бразилії та інших країн, а також забезпечити експлуатацію та сприяти комерційному використанню системи координатно-часового та навігаційного забезпечення, створити регіональні навігаційно-інформаційні системи та інше.
Згідно з пояснювальною запискою, орієнтовний загальний обсяг фінансування для реалізації програми становить 2,673 млрд гривень, у тому числі з державного бюджету – 1,12 млрд гривень, кошти інших бюджетних програм – 93,2 млн гривень.
Як повідомляло агентство, у лютому Кабінет Міністрів схвалив концепцію загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми на 2013-2017 роки.
У січні уряд затвердив план заходів щодо реалізації державної політики у сфері космічної діяльності до кінця 2032 р.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас