Податківці погрожують збільшити збір до бюджету на 3 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податківці погрожують збільшити збір до бюджету на 3 млрд грн

Казна та Політика
481
Податківці очікують збільшення надходжень до бюджету в 2013 році на 3 мільярди гривень, завдяки законопроектам (№ 11284 та № 11285), які вносять зміни до податкового законодавства.
Про це в середу, 3 жовтня, під час брифінгу заявив голова Державної податкової служби України Олександр Клименко.
«Вони дають близько 3 млрд. гривень – це новації, які вже на сьогоднішній день подано (до Верховної Ради – ред.)», – сказав Клименко
За його словами, дані законопроекти повинні набрати чинності 1 січня 2013 року.
На питання про те, чи узгоджується з законодавством набрання чинності змін у податковій сфері з нового року в разі, якщо вони прийняті менш ніж за 6 місяців до настання нового податкового року, голова ДПСУ відповів, що бізнес звернувся в податкову з проханням прийняти дані заходи.
«Ці зміни потрібні не стільки податковій службі, скільки потрібні самим учасникам ринку. Вони дуже просять, щоб ці зміни були запропоновані. Це стосується ринку цінних паперів», – зазначив він.
Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровано законопроекти про внесення змін до Податкового кодексу, а також до законодавчих актів щодо подальшого вдосконалення адміністрування податків і зборів (реєстр. № 11284 та № 11285 від 2 жовтня 2012 року).
Згідно із законопроектом № 11284, що передбачає внесення змін до Податкового кодексу, вводяться зміни в систему спрощеного оподаткування: скасовується обмеження щодо кількості найманих працівників для 5-ї і 6-ї груп платників єдиного податку; знижується ставка єдиного податку для 5-ї і 6-ї груп з 7% і 10% до 5% і 7% відповідно; вводиться електронна форма заяви про перехід на спрощену систему оподаткування.
Законопроектом № 11285 пропонується внести зміни в систему оподаткування операцій з цінними паперами та деривативами, крім операцій з корпоративними правами, що має привести до зменшення обсягу незаконних операцій з цінними паперами на ринку.
Ставки податку за операціями відчуження цінних паперів та операцій з деривативами пропонується встановити такі: 0% від суми операції з продажу цінних паперів на фондовому ринку та від операцій з деривативами, 0,1% від суми продажу поза фондовою біржею цінних паперів, що знаходяться в біржовому реєстрі, 3% від суми продажу цінних паперів поза фондовою біржею, які не значаться у біржовому реєстрі, і 5 неоподатковуваних доходів громадян (85 грн) за ув’язнений дериватив (контракт) поза фондовою біржею.
Документ передбачає введення штрафу у разі виявлення фальсифікату підакцизної продукції у суб’єкта господарювання в розмірі 200% від вартості товару, але не менше, ніж 10 мінімальних заробітних плат (на сьогоднішній день це 11,18 тис. грн).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас