Австралія скоротила експорт та імпорт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралія скоротила експорт та імпорт

396
Дефіцит торговельного балансу Австралії розширився в серпні до 2,02 млрд австралійських доларів. У липні показник склав 1,53 млрд австралійських доларів.
Експорт з країни впав на 3% до 24,5 млрд австралійських доларів, а імпорт знизився на 1% і склав 26,6 австралійських доларів. Експерти прогнозували дефіцит торговельного балансу в 685 млрд австралійських доларів.
Валютний ринок реагує на цю статистику зниженням австралійського долара до американського на 0,38%, котирування 1,0224.
Нагадаємо, що напередодні ЦБ країни несподівано знизив облікову ставку, що також чинить тиск на курс місцевої валюти.
Сьогодні було також опубліковано дослідження великих забудовників по ринку нерухомості. Продажі нових будинків у Австралії, згідно доповіді, впали в серпні до 15-річного мінімуму. Так, продажі нових будинків упали на 5,3% в серпні в порівнянні з липнем. При цьому продажі окремих будинків (котеджів) впали на 5,8%, у той час як продажі таунхаусів втратили 2,5%.
Падіння продажів спостерігається, незважаючи на зниження ставок за іпотечними кредитами від Резервного банку Австралії. Проте фінансовий сектор поки не відреагував на дії регулятора, і чотири найбільші банки Австралії досі не оголосили про скорочення процентних ставок за іпотечними кредитами.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас