Депутати проголосували за впровадження біометричних паспортів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати проголосували за впровадження біометричних паспортів

1709
Верховною Радою був прийнятий закон про Єдиний державний демографічний реєстр, який передбачає впровадження електронних паспортів для українців.
За ухвалення документа проголосували 233 народні депутати з 308, зареєстрованих у залі.
Зокрема, закон передбачає єдиний реєстр – електронну інформаційно-телекомунікаційну систему, призначену для зберігання, обробки та використання визначеної цим законом інформації про особу та документах реєстру.
До реєстру, зокрема, буде внесена така інформація: прізвище та ім’я, дата народження/смерті, місце народження, стать, дата внесення інформації про особу до Реєстру, дані про батьків (усиновлювачів), опікунів та інших представників, дані про громадянство чи його відсутність, реквізити всіх документів, виданих особі, зразок підпису, фотографія.
При цьому інформація в Реєстрі буде захищена нормою про забезпечення безпеки міститься в Реєстрі інформації від несанкціонованого доступу та дій, які можуть призвести до незаконної зміни, розкриття чи знищення в ньому інформації.
Варто зазначити, що будуть введені спеціальні електронні паспорти з електронним носієм біометричної інформації для виїзду за кордон у відповідності зі стандартами Міжнародної організації цивільної авіації (ІCАО). Якщо хтось через свої переконання не хоче приймати такий паспорт, він буде проходити спеціальну процедуру через Кабмін.
Паспорт буде виглядати як картка з електронним носієм інформації, він повинен бути виданий не пізніше, ніж через 30 календарних днів з дня оформлення заяви-анкети на його отримання.
Як повідомлялося 6 вересня, Верховна Рада в черговий раз відмовилася передбачити запровадження біометричних документів, що засвідчують особу і надають право на в’їзд і виїзд в Україну.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас