Продали один з найбільших в Україні НПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продали один з найбільших в Україні НПЗ

4268
У одного з найбільших в Україні нафтопереробних заводів, Лисичанського НПЗ, змінився власник, свідчить повідомлення Луганської облдержадміністрації.
Як повідомлялося у вересні, компанія ТНК-BP почала переговори про продаж НПЗ в Україні з декількома претендентами.
Раніше в ОДА повідомили, що Лисичанський нафтопереробний завод (ПрАТ ЛИНІК) до кінця серпня отримає нового власника.
Також повідомлялося, що в придбанні ЛИНІКу зацікавлені два великі інвестори. Переговори, зокрема, ведуться з бізнесменом Дмитром Фірташем.
“Ми плануємо, що вже з середини листопада цього року Лисичанський нафтопереробний завод почне працювати майже на повну потужність”, – сказав голова облдержадміністрації Володимир Пристюк.
За його словами, зараз новий власник ЛиНОСу займається ремонтом обладнання, чекаючи підсумків міжнародного аудиту, який поставить “крапку” у питанні власності на підприємство.
Крім того, Пристюк торкнувся теми будівництва в області заводу з газифікації вугілля, яка обговорювалася під час нещодавньої робочої поїздки на Луганщину Міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойка.
“У Китаї є приклади успішно працюючих технологій, які дозволяють виробляти газ за допомогою переробки вугілля. За оцінками вітчизняних фахівців, вартість “вугільного газу” складе близько $230-250, що вдвічі дешевше ціни, яку наша країна сплачує за російський газ сьогодні”, – сказав чиновник.
Крім того, він нагадав, що під час візиту Президента України Віктора Януковича в Китайську Народну Республіку було досягнуто домовленості про інвестування Китаєм $3,5 млрд у будівництво подібних установок в Україні. При цьому Луганська область розглядається як один з майданчиків для будівництва таких заводів.
Нагадаємо, другий за величиною російський виробник нафти – Лукойл вивчає можливість продажу Одеського НПЗ в Україні.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас