Саакашвілі визнав поразку своєї партії на виборах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саакашвілі визнав поразку своєї партії на виборах

4861
Президент Грузії Михайло Саакашвілі визнав поразку своїх прихильників з «Єдиного національного руху» на парламентських виборах і оголосив про перехід його партії в опозицію, повідомляє Reuters.
Раніше Саакашвілі визнав перемогу «Грузинської мрії» за партійними списками, однак заявив, що правляча партія лідирує за одномандатними округами. За словами президента, «Грузинська мрія» впевнено перемогла в Тбілісі, але не в регіонах, де більшість – у партії влади. Глава держави запевнив, що хоче «будувати майбутнє» спільно з «Грузинською мрією».
Явка на парламентські вибори перевищила 60%. Серед 150 депутатів 77 будуть обрані за партійними списками, ще 73 парламентарії пройдуть за одномандатними округами. Прохідний бар’єр у парламент – 5%.
Після обробки 20% бюлетенів блок «Грузинська мрія» вийшов вперед з більш ніж 53% голосів. Міжнародні спостерігачі з ОБСЄ задоволені результатами парламентських виборів у Грузії і зазначають, що громадяни вільно здійснювали волевиявлення. Представники Заходу закликали керівників провідних грузинських партій об’єднатися для перемоги демократії в країні, повідомляє Reuters.
З 2013 року Грузія переходить на парламентську форму правління. Партія, що перемогла на виборах, формуватиме уряд.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас