Азаров подарує Дніпропетровську 152 млн євро - на метро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров подарує Дніпропетровську 152 млн євро - на метро

Кредит&Депозит
683
Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді надати на безповоротній основі комунальному підприємству “Дніпропетровський метрополітен” 152 млн євро, отриманих від Європейського банку реконструкції та розвитку кредитних коштів, при цьому зобов’язавши місто відшкодувати державі вартість обслуговування кредиту.
Про це йдеться в законопроекті №11257, зареєстрованому в Раді 27 вересня.
Кабмін пропонує парламенту внести до держбюджету на 2012 рік зміни, згідно з якими кредитні кошти ЄБРР, надані на будівництво дніпропетровського метрополітену, виділяються КП “Дніпропетровський метрополітен” на безповоротній основі.
При цьому міськрада візьме на себе зобов’язання відшкодувати витрати держбюджету з обслуговування даного кредиту, а також повинна буде внести до держбюджету плату за надання кредитних коштів у встановленому урядом розмірі.
У пояснювальній записці зазначається, що прийняття законопроекту не збільшить видаткову частину держбюджету в 2012 році і не вплине на граничний розмір державного боргу України.
Крім того, згідно з умовами законопроекту, комунальне підприємство “Дніпропетровський метрополітен” звільняється від виконання зобов’язань перед державою з відшкодування витрат державного бюджету, понесених у зв’язку з наданням зазначеного кредиту.
Чинна редакція держбюджету припускає, що вказаний кредит буде наданий КП “Дніпропетровський метрополітен” на поворотних умовах.
Як повідомляло агентство, Європейський банк реконструкції та розвитку надав Україні кредит у розмірі 152 млн євро на будівництво метрополітену в Дніпропетровську.
Кредит надано терміном на 15 років з відстрочкою виплат тіла кредиту на 4 роки.
Ставка становить LIBOR +1% річних.
Надходження коштів планується на початку 2013 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас