Вперше після аварії на "Фукусімі-1" Японія будує атомну електростанцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вперше після аварії на "Фукусімі-1" Японія будує атомну електростанцію

Енергетика
576
В Японії вперше після аварії на АЕС “Фукусіма-1” буде побудована нова атомна електростанція. Компанія-оператор “Джей-пауер” (J-Power Co.) прийняла рішення відновити будівництво станції “Ома” в префектурі Аоморі, яке було припинено після подій березня 2011 року. Про це повідомив сьогодні офіційний представник компанії.
“Коли будівництво було офіційно припинено, ми не могли замовляти роботи, готувати матеріали, контактувати з робітниками. Тепер же така можливість з’явилася”, – сказав він. При цьому представник компанії не назвав навіть приблизної дати, коли роботи почнуться безпосередньо на об’єкті, уточнивши, проте, що взимку цього року це навряд чи можливо.
Рішення відновити зведення АЕС “Ома” було прийнято після того, як компанія-оператор отримала на це згоду місцевої влади. У понеділок міністр економіки, торгівлі і промисловості Японії Юкіо Едано заявив, що станція не почне роботу, поки не пройде перевірку спеціальної урядової комісії.
Будівництво станції було розпочато в 2008 році і планувалося, що воно завершиться до листопада 2014 року. Після аварії на АЕС “Фукусіма-1”, викликаної руйнівним землетрусом і цунамі, будівництво було призупинено незважаючи на те, що було виконано вже 40 процентів робіт.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас