Металургійній галузі України загрожують санкції СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Металургійній галузі України загрожують санкції СОТ

1140
Введення преференцій з боку держави для феросплавної галузі по електроенергії загрожує санкціями з боку СОТ на всю металургійну галузь.
Такої думки дотримується радник юридичної фірми “Саєнко Харенко” Наталія Микольська, яка спеціалізується на питаннях міжнародної торгівлі.
“Надання пільг на електроенергію для окремих індустрій в Україні загрожує початком антисубсидіальних розслідувань щодо всієї металургійної продукції. Також якщо в рамках діючих розслідувань буде порушено питання надання пільг, то можуть бути введені антисубсидіальні мита”, – вважає Микольська.
Як повідомлялося, у Кабінеті міністрів під головуванням першого віце-прем’єра Валерія Хорошковського відбулася нарада, в якій взяли участь представники групи “Приват”. На зустрічі сторони обговорили можливість надання підприємствам групи пільгового тарифу на електроенергію.
Нагадаємо, з 2011 р. адміністрація Запорізького заводу феросплавів (ЗЗФ), який контролює “Приват”, шляхом тиску на місцеві та центральні органи влади намагається добитися пільгових тарифів на електроенергію для підприємства. На заводі вважають, що це можливо зробити за рахунок передачі в управління заводу підстанції “Ф-2” від підконтрольного державі ПАТ “Запоріжжяобленерго”.
У 2010 р. ЗЗФ вже брав в оренду підстанцію “Ф-2”. Це дозволило оплачувати електроенергію за більш низьким тарифом, як споживачеві I класу, завдяки використанню напруги 35 кВ. Але в 2011 р. договір оренди закінчився, і завод був переведений на II клас споживачів електроенергії. При цьому ніякого фінансування на модернізацію підприємств зі зниження енерговитрат групою “Приват” здійснено не було.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас