ДАІ буде тестувати унікальний "алкометр" через 2 тижні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДАІ буде тестувати унікальний "алкометр" через 2 тижні

1337
Державна автомобільна інспекція планує випробувати прилад російського виробництва, який дозволяє виявляти на дорозі нетверезих водіїв за кермом автомобілів на відстані декількох сотень метрів.
Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Управління ДАІ МВС України Володимир Резніков.
«У наших колег з Росії є такий спеціальний технічний прилад, який називається «Бутон». На відстані приблизно 300 метрів він сигналізує співробітникам ДАІ про те, що в салоні автомобіля, що наближається, або у водія, або у пасажира є ознаки алкогольного сп’яніння», – сказав він.
При цьому В.Резніков зазначив, що протягом двох тижнів має намір доповісти міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку про досвід використання в Росії цього приладу, після чого, швидше за все, буде прийнято рішення про його експериментальне використання в Україні.
Залежно від результатів випробування і проходження сертифікації в Україні цей прилад буде придбано і передано на використання інспекторам ДАІ, додав В.Резніков.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас