Понад 8 тис. підприємств дематеріалізували цінні папери до кінця вересня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Понад 8 тис. підприємств дематеріалізували цінні папери до кінця вересня

Фондовий ринок
550
Станом на кінець вересня 8174 підприємства провели дематеріалізацію цінних паперів, тобто перевели акції з документарної форми існування у бездокументарну. Про це повідомили в прес-службі Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.
На сьогодні це становить 51% від загальної кількості акціонерних товариств з діючими випусками акцій.
“Варто зазначити, що із загальної кількості акціонерних товариств, які зберігають свої цінні папери в бездокументарній формі, понад 7,5 тис. здійснили дематеріалізацію після набрання чинності Законом України “Про акціонерні товариства”. Це досить значимий показник, адже ми розуміємо, що певна кількість акціонерних товариств зараз перебувають у стані ліквідації, ще деякі – в стані банкрутства, ще певна частка, на жаль, не може прийняти таке рішення у зв’язку з неможливістю проведення загальних зборів акціонерів. Але ми впевнені, що і надалі темпи проведення дематеріалізації збережуться”, – зазначила директор департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів НКЦПФР Алла Папаїка.
Кількість акціонерних товариств, випуски яких не потребують і не потребували дематеріалізації, становить 279 підприємств, оскільки ці компанії завжди випускали свої цінні папери в бездокументарній формі. Всього на даний момент зареєстровано 16 027 підприємств з діючими випусками акцій.
В цілому регулятор приділяє чималу увагу даному питанню і докладає значних зусиль для виявлення підприємств, які не забезпечили переведення випусків своїх акцій у бездокументарну форму.
Нагадаємо, що згідно з чинним законодавством, акціонерні товариства мали здійснити дематеріалізацію до квітня 2011 року. Так, згідно з чинними нормативними документами, до підприємств, які не здійснили переведення акцій у бездокументарну форму існування, Комісія направляє розпорядження, в якому вимагає виправити порушення. У разі невиконання даних вимог, регулятор буде застосовувати санкції у вигляді грошових штрафів від однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас