Українські компанії будуть видавати кредити на житло своїм співробітникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські компанії будуть видавати кредити на житло своїм співробітникам

Кредит&Депозит
4269
В Україні кількість компаній, які будуть надавати своїм співробітникам кредити на придбання житла, може зрости. Такий прогноз озвучив Олександр Попов, директор архітектурної майстерні «Архиматика».
«Завдяки постанові Верховного суду України № 6-79цс12 від 18 липня 2012 року, фізичні та юридичні особи тепер зможуть без ліцензії Нацбанку або Нацкомфінуслуг спокійно видавати кредити один одному. Таким чином, компанії можуть використовувати надання кредитів для мотивації своїх співробітників і при цьому заробляти гроші. У найближчому майбутньому взяти кредит на купівлю житла на місці роботи зможе більша кількість українці», – говорить експерт.
Такий механізм фінансування придбання нерухомості може стати гарною альтернативою банківським кредитам.
«Недоступні банківські позики сприяють розвитку нових інструментів залучення коштів. В Україні і раніше були компанії, які давали гроші в борг своїм найбільш «надійним» співробітникам. Тепер завдяки рішенню ВСУ робити це можна з мінімальними ризиками. Раніше в суді деякі несумлінні позичальники домагалися рішення, що дозволяє не повертати гроші. Основний підводний камінь був, в тому, що для того щоб позичати гроші потрібна була спеціальна ліцензія. Без неї кредитор в результаті міг залишитися ні з чим. Тепер достатньо договору між сторонами», – сказав Олександр Попов.
Експерт також зазначив, що на первинному ринку банківський кредит привертають не більше 3% покупців, більшість же користується розстрочкою від забудовника.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас