Іспанія представила бюджет з рекордними скороченнями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія представила бюджет з рекордними скороченнями

Казна та Політика
318
Іспанський уряд в четвер, 27 вересня, оприлюднив черговий пакет заходів зі скорочення державних витрат і скорочення дефіциту бюджету. Як повідомляє Bloomberg, згідно з планами уряду, дефіцит має бути скорочений до 4,5 відсотка від ВВП в 2013 році. Для порівняння, в поточному році він склав 6,3 відсотка від ВВП.
У числі нових заходів - скорочення витрат міністерств і новий податок на лотерейні виграші. Згідно з оприлюдненим планом, доходи держави в 2013 році виростуть на 2,7 відсотка до 175,2 мільярда євро, в той час як витрати зростуть на 5,6 відсотка.
Бюджет на 2013 рік, затверджений урядом Іспанії, розроблений таким чином, щоб закінчити рецесію і виконати зобов'язання перед партнерами по Євросоюзу. У кабінеті міністрів розраховують, що майбутній рік стане останнім роком рецесії.
В даний час дефіцит іспанського бюджету є третім за обсягом в Євросоюзі. Безробіття сягає 25 відсотків.
До вересня 2012 року п'ять із 17-ти іспанських провінцій звернулися до центрального уряду з проханням про фінансову допомогу. Регіони, які страждають від боргової кризи, хочуть отримати кошти зі стабілізаційного фонду. Фонд, обсяг якого становить 18 мільярдів євро, повинен розпочати роботу в жовтні.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас