Незважаючи на прогнози подорожчання російського газу, промислові споживачі будуть платити за нього за старою ціною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Незважаючи на прогнози подорожчання російського газу, промислові споживачі будуть платити за нього за старою ціною

Енергетика
384
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ) України, з жовтня 2012 року залишить незмінним граничний рівень ціни на природний газ для промислових і прирівняних до них споживачів, а також для бюджетних організацій.
Таким чином, ціна на природний газ для промислових споживачів у четвертому кварталі 2012 року складе 3,509 тис. грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ збору у вигляді цільової надбавки, тарифу на транспортування і постачання), повідомили в комісії у п'ятницю.
Раніше джерело в уряді повідомило агентству, що ціна купівлі НАК "Нафтогаз України" природного газу в російського "Газпрому" в четвертому кварталі 2012 року зросте до $428-432 за 1 тис. куб. м.
Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко в середині вересня прогнозував ціну російського природного газу для держхолдингу на четвертий квартал у розмірі $432 за 1 тис. куб. м.
За даними НАК "Нафтогаз України", в першому кварталі 2012 року ціна російського газу склала близько $416 за 1 тис. куб. м, у другому - близько $425 за 1 тис. куб. м, у третьому - близько $426 за 1 тис. куб. м.
Як повідомлялося, з січня 2012 року НКРЕ підвищила граничний рівень ціни на природний газ для промислових і прирівняних до них споживачів, а також для бюджетних організацій на 3,8% - з 3,382 тис. грн до 3,509 тис. за 1 тис. куб. м (без ПДВ, збору у вигляді цільової надбавки, тарифу на транспортування і постачання).
У другому і третьому кварталах поточного року гранична ціна на газ для промислових споживачів залишалася незмінною.
НКРЕ здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці і нафтогазовому комплексі, забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас