Якщо Україна не хоче платити в рублях, то можна платити в юанях - Медведєв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Якщо Україна не хоче платити в рублях, то можна платити в юанях - Медведєв

2222
Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підтримав пропозицію голови ВТБ Андрія Костіна щодо підвищення ролі рубля в розрахунках між Росією та Україною.
"Якщо 40% розрахунків в рублях, це привід задуматися", - сказав Д.Медведєв, виступаючи на Міжнародному інвестиційному бізнес-форумі "Ялтинські ділові зустрічі". Він додав, що зараз у світі посилюється роль юаня, і запропонував Україні вибрати, яка валюта їм ближча - російська чи китайська.
А.Костін заявив, що в даний час близько 40% розрахунків між Росією і Україною проводиться в рублях, і попросив уряд України розглянути питання про підвищення російської валюти в класифікаторі валют.
Голова ВТБ додав, що за класифікатором Нацбанку України рубль не належить до першої групи валют. "Це істотно знижує можливості рубля з проведення низки важливих операцій, у тому числі зі зниження наших ризиків. Я б просто просив, якщо можна, уряд (України - ред.) ще раз розглянути питання. Ми розуміємо аргументи проти, але, можливо, є можливість до цієї мети рухатися", - запропонував він.
Прем'єр-міністр України Микола Азаров на це відповів, що ще рік тому взагалі не стояло питання про розрахунки в рублях. Він запевнив, що сторони продовжать рухатися далі в напрямку підвищення ролі рубля в розрахунках між двома країнами.
"Рік, можливо, і короткий термін, але мені здається, що якщо ми хочемо встигати за часом, тоді потрібно рухатися швидше", - заявив Д.Медведєв.
Прем'єр-міністр РФ додав, що Україні доведеться вибирати валюту, в якій вона хоче проводити розрахунки.
"Якщо не хочеться платити рублями, можна в якийсь момент прийти до необхідності платити юанями. Зараз перед усією світовою економікою ця дилема стоїть. Вам самим доведеться вирішувати, що ближче", - підкреслив Д.Медведєв.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас