ЄБРР готовий надати кредит Україні на модернізацію ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР готовий надати кредит Україні на модернізацію ГТС

Енергетика
377
Європейський банк реконструкції та розвитку готовий надати Україні кредит на модернізацію газопроводу Уренгой - Помари - Ужгород.
Про це заявив керівник делегації Ради директорів ЄБРР Джорджіо Леччезі під час зустрічі з Прем'єр-міністром Миколою Азаровим у четвер.
"Україна зацікавлена у модернізації своїх газопроводів, банк з радістю надасть допомогу українському Уряду для вирішення цього питання", - сказав Джорджіо Леччезі.
Водночас він привітав Миколу Азарова з тим, що Україна у світовому рейтингу конкурентоспроможності піднялася з 82-го на 73-тє місце. "Я хочу привітати Вас з досягненням гарного результату, який відображений у звіті щодо світової конкурентоспроможності, в якому Україна піднялася з 82-го місця на 73-тє - це нелегке завдання в нинішніх умовах. Це результат тих важливих реформ, які зараз відбуваються в Україні", - зазначив представник ЄБРР.
Він запевнив, що Україна залишається одним із ключових партнерів банку. У свою чергу Микола Азаров зазначив, що за всі роки співпраці України з ЄБРР було реалізовано майже 300 спільних проектів на суму близько 7,5 млрд. євро.
Глава Уряду додав, що до кінця поточного року планується завершити підготовку та підписати кредитні угоди щодо модернізації та реконструкції магістрального газопроводу Уренгой - Помари - Ужгород, реалізації проекту з підвищення безпеки на атомних станціях, а також будівництва ЛЕП потужністю 350 кВ Новоодеськ - Харцизьк. ТЕО цих проектів вже завершено.
"Ми можемо прискорити наше економічне зростання за рахунок збільшення притоку інвестицій, реалізації інфраструктурних проектів та залучення кредитних ресурсів, а тому співпраця з Європейським банком реконструкції та розвитку для нас надзвичайно важлива", - підсумував Микола Азаров.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас