Мінінфраструктури пропонує в 4 рази збільшити страхові виплати у разі ДТП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури пропонує в 4 рази збільшити страхові виплати у разі ДТП

420
Міністерство інфраструктури України виступає за збільшення суми страхових виплат пасажирам ліцензованого транспорту, які потрапили у ДТП, до 24 тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Відповідний проект Постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення зміни до Положення про обов’язкове особисте страхування від нещасних випадків на транспорті" розробили фахівці Департаменту безпеки відомства.
Як відзначають у Департаменті, наразі страхові виплати на транспорті не відповідають сьогоднішньому рівню вартості медичної допомоги постраждалим від нещасних випадків на транспорті чи поховання загиблих, матеріальної компенсації у зв'язку з втратою годувальника в аваріях та дорожньо-транспортних пригодах. Тож Мінінфраструктури пропонує підвищити розмір страхової суми для кожного застрахованого з 6000 до 24000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Відтак із прийняттям цієї постанови зростуть соціальна захищеність пасажирів, потерпілих унаслідок нещасних випадків на транспорті, та довіра громадськості до діяльності страхових компаній у галузі транспорту. Адже, як свідчить аналіз, у 2011 році при страхуванні пасажирів від нещасних випадків на транспорті страховим компаніям підприємствами, підвідомчими Мінінфраструктури, було перераховано 86 113 576,41 грн, утім, страхові виплати за 57 страхових випадків склали лише 358 938 грн, тобто 0,42 % від перерахованих коштів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас