Китай: уповільнення зростання економіки - це бажаний результат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай: уповільнення зростання економіки - це бажаний результат

623
Заступник керуючого Народного банку Китаю Лю Шию заявив, що економічна ситуація в Китаї загалом стабільна, а уповільнення зростання є бажаним результатом макроекономічної корекції.
Виступаючи на семінарі в Пекіні, Лю повторив давню заяву Центробанку про те, що підтримка економічного зростання повинна бути врівноважена необхідністю у стримуванні інфляції.
Уряд Китаю неодноразово говорив, що хоче уповільнити зростання, щоб завершити структурні економічні реформи після трьох десятиліть запаморочливо швидкого розвитку, коли річне зростання економіки становило в середньому 10%.
Однак інвестори побоюються, що час Пекіна минув, і що заплановане уповільнення може бути зведене нанівець світовим економічним спадом.
Як повідомили Reuters аналітики, річне економічне зростання Китаю може знизитися до 7,4% в третьому кварталі, а потім прискоритися до 7,6% в останні три місяці року.
Нагадаємо, раніше на цьому тижні Центробанк заявив, що буде "настроювати" політику, щоб підтримувати економіку в умовах глобальних ризиків, в той же час уважно спостерігаючи за ймовірним впливом недавнього пом'якшення політики в США і Європі.
Як повідомлялося, Народний банк Китаю влив у фінансову систему рекордні 290 мільярдів юанів ($46 млрд) через угоди зворотного РЕПО, прагнучи вирішити проблему дефіциту ліквідності.
Відзначимо, обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку КНР в серпні скоротився на 1,4%, за підсумками дев'ятого з останніх десяти місяців, склавши $8,33 млрд, згідно з даними агентства Bloomberg, яке посилається на інформацію міністерства торгівлі КНР.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас