Форекс - підсумки середи і прогноз на четвер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Форекс - підсумки середи і прогноз на четвер

Валюта
220
Європейські валюти продовжують зазнавати втрат, а невизначеність перспектив єврозони лише підганяє рух. Цього разу свою роль зіграли розбіжності з приводу банківського нагляду. Отже, EUR/USD завершила день на позначці 1,2870, а GBP/USD - на 1,6160.
EUR/USD розпочала торги в районі 1,2903 і продовжила слабшати під впливом коментарів Асмуссена з ЄЦБ, який заявив, що "ми не маємо наміру пробачати борги Греції". Як звичайно, нічого нового, але ринок засмутився, а нові розмови на тему того, що до січня ЄС вже точно не зможе завершити переговори щодо єдиного наглядового банківського органу, тільки підлили олії у вогонь. На цій темі пара ослабла до мінімуму 1,2835, проте далі не змогла піти. На відкаті пара досягла 1,2870, де і завершила торги.
GBP/USD була налаштована не менш песимістично, ніж EUR/USD. Відкривши день на 1,6196, пара досягла мінімуму 1,6136 і змогла повернутися до 1,6160 на тлі корекції. Економічні дані не змогли врятувати становище. У вересні рітейлери повідомили про збільшення обсягів продажів, прогнозуючи позитивну динаміку в наступному місяці. Згідно з результатами дослідження CBI, 33% опитаних рітейлерів повідомили про зростання продажів, в порівнянні з показником, зафіксованим роком раніше, у той час як 27% респондентів вказали на падіння продажів. Таким чином, баланс склав +6, відповідно до прогнозів аналітиків.
USD/JPY продовжує утримуватися поблизу мінімумів, і економічні дані зі США чимало цьому сприяють. У серпні обсяги продажів на первинному ринку житла скоротилися з урахуванням сезонних коригувань на 0,3% до 373 тис. Невелике зниження продажів будинків було зафіксовано після приросту показника на вторинному ринку в серпні. Пара відкрила день на 77,80 і протягом всього дня намагалася прорвати підтримку 77.60, що їй так і не вдалося. До завершення торгового дня ціни відкотилися до 77.70.
Прогноз на четвер, 27 вересня 2012 року
Отже, сьогодні в центрі уваги буде бюджет Іспанії на 2013 рік, а особливо перспективи заходів жорсткої економії, які вже викликали активну реакцію населення по всій країні. Ситуація досить складна: з одного боку треба думати про настрої всередині Іспанії і нейтралізувати протести, з іншого боку треба працювати з дефіцитом, який продовжує зростати і заважає отримати допомогу з боку ЄС. Якщо скорочення витрат буде різким, це може надати підтримку EUR/USD, оскільки стане передвісником подальшого прохання про допомогу. У такому випадку чекаємо повернення в район 1,2940. Якщо ж ринок буде незадоволений отриманим, можна побачити подальше падіння пари в район 1,28.
Що стосується GBP/USD, вона буде залишатися під дією ринкових настроїв. Опублікований сьогодні звіт ВВП за 2 квартал навряд чи зможе викликати більшу активність. Дані лише підтвердять перебування економіки Великобританії в рецесії. Якщо слабкість EUR продовжиться, ми можемо побачити зміцнення GBP/USD в район 1,62.
USD/JPY все ще поблизу мінімумів, і сьогодні ми знову орієнтуємось на американські дані. Перегляд даних щодо ВВП за 2 квартал, а також замовлення на товари тривалого користування, кількість заявок на допомогу з б/р і ринок житла можуть привернути увагу. Безсумнівно, ринок праці залишається одним з найцікавіших релізів, враховуючи слабкість недавніх показників. Якщо і далі продовжиться зростання показника заявок, рух до 77,00 зовсім не виключено.
За матеріалами:
forexclub
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас