Вартість нафти впала до двомісячного мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість нафти впала до двомісячного мінімуму

633
Вартість нафти впала до мінімуму за сім тижнів на тлі збільшення запасів у США і заяв американської влади про безнадійність нових заходів стимулювання економіки, повідомляє агентство Bloomberg.
До 14:40 за київським часом нафта марки Brent знизилася на 0,77%, до 109,60 долара за барель. Сорт WTI втратив 0,70%, склавши 90,73 долара за барель.
Раніше Американський інститут нафти повідомив, що запаси нафти зростають третій тиждень поспіль. При цьому аналітики з Citigroup прогнозують падіння попиту.
На вартість нафти також впливає зростання видобутку в Іраку. За даними міністерства нафти Іраку, ця країна за день видобуває 3,328 млн барелів нафти, що є найвищим показником з 1979 року, передає "Газета.ru".
Тим часом напередодні голова ФРС Філадельфії Чарльз Проссер заявив, що нові заходи стимулювання економіки не допоможуть подолати світову кризу і не покращать ситуацію із зайнятістю або економічним зростанням. Більше того, за його словами, вони можуть несприятливо позначитися на репутації ЦБ.
Раніше ФРС оголосила, що буде викуповувати іпотечні папери на 40 млрд доларів на місяць в рамках третього раунду кількісного пом'якшення (QE3). У заяві американського ЦБ підкреслювалося, що обсяг стимулювання може бути збільшений, якщо ситуація на ринку праці та в економіці в цілому не буде покращуватися.
"Якщо я правий, то заяви про те, що подібні дії вплинуть на ринки праці та швидкість відновлення, загрожують підірвати репутацію Федрезерву, - цитує голову філадельфійського ФРБ The Wall Street Journal. - Це може дорого нам коштувати: якщо суспільство втратить довіру до центрального банку, в майбутньому ми можемо втратити здатність ефективного регулювання грошово-кредитної політики, і споживачі з компаніями відчують наслідки цього".
На думку Плоссера, потенційний негатив QE3, ймовірно, переважить "скромні потенційні переваги", які обіцяє ця програма.
"Я не вірю, що зниження реальних відсоткових ставок ще на кілька базисних пунктів підсилить зростання економіки або зайнятості", - додав він.
ВВП США зараз зростає помірними темпами, але в 2013 і 2014 роках підйом може посилитися до 3% на рік, вважає Плоссер.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас