Двокарткові смартфони активно завойовують український ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Двокарткові смартфони активно завойовують український ринок

1353
Згідно з дослідженням компанії "Цитрус", зараз в Україні частка смартфонів з двома sim-картами складає близько 21% всіх Android-смартфонів, а до кінця року вона зросте до 30%.
Про це повідомили в прес-службі мережі "Цитрус".
Аналіз ринку мобільної електроніки в Україні показує, що двокарткові телефони займають на сьогоднішній день в штуках порядку 32% всіх мобільних телефонів. Зараз цей ринок активно формується, і вже видно як високий попит на ці пристрої, так і новий тренд у виробників з випуску своїх двокарткових новинок.
Необхідно відзначити, що перші двокарткові смартфони почали з'являтися рік тому, але тоді вони ще не могли похвалитися досить стабільною роботою і зручним функціонуванням обох sim-карт. Нинішні ж двосімники зроблені з урахуванням попереднього досвіду, до того ж вони недорогі, компактні, а основна їх перевага для покупця - можливість зручного використання одночасно декількох sim-карт.
У серпні 2012 року лідером продажів в Україні в групі двокарткових смартфонів став найдоступніший Android-смартфон Samsung Galaxy Y. Друге місце між собою розділили смартфони HTC Desire V і Samsung Galaxy Ace Duos.
Як зазначили в компанії, сама поява в Україні більш продуктивних і потужних Android-смартфонів на дві sim-карти може вивести ринок 2-сімних смартфонів на якісно новий рівень. Одним з таких смартфонів став HTC Desire V, а вже в жовтні в Україні стартують продажі однією з найбільш обговорюваних новинок цієї осені - потужного двосімного Samsung Galaxy S Duos на Android 4 Ice Cream Sandwich.
Як зазначив Віктор Шолошенко, директор з маркетингу "Цитрус", для більшості українців двокартковий смартфон дозволить максимально використовувати всі можливості повноцінного смартфона, задіявши SIM-карту оператора для здійснення дзвінків і користуючись швидким і доступним 3G-інтернетом за допомогою другої SIM-карти. Враховуючи специфіку розвитку в Україні 3G-мереж, таке рішення стане єдиним виходом для тих, кому рівнозначно важливі ці можливості.
У другому кварталі 2012 року обсяг продажів смартфонів склав 883 млн грн. При цьому у 2-му кварталі зменшувалася середня ціна пристрою, хоча падіння ціни і не впливало на зниження функціональності пристрою. Так, майже вдвічі зросли обсяги продажів смартфонів з можливістю роботи в 3G стандарті, значно виріс сегмент телефонів з 5- і 8-мегапіксельною камерою. На ринку смартфонів популярністю також користуються пристрої з можливістю використання двох sim-карт.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас