В Україні хочуть створити держоператора для контролю всіх мереж зв'язку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні хочуть створити держоператора для контролю всіх мереж зв'язку

958
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації пропонує створити держоператора зв'язку, який буде наділений повноваженнями контролювати всі мережі зв'язку в Україні. Про це йдеться в затвердженому проекті рішення "Концепції створення національної інформаційно-комунікаційної інфраструктури України".
Головною ідеєю концепції є об'єднання процесів інформатизації та розвитку комунікаційної інфраструктури як складових частин єдиного організму - інформаційного суспільства.
Документ формує основні принципи реформування національної системи зв'язку. Метою реформи є забезпечення повсюдного доступу населення до сучасних телекомунікаційних послуг, формування єдиного інформаційного простору органів влади та об'єднання різних держпроектів у сфері інформатизації. На базі НІКі передбачається надавати населенню послуги інтернет-доступу, фіксованої, мобільної та IP-телефонії, "хмарної" обробки даних, а також електронних адміністративних послуг держорганів.
НКРЗІ планує створити державного оператора зв'язку, який отримає право управляти всіма мережами зв'язку в країні в умовах надзвичайної ситуації, адмініструвати службу екстрених викликів "112", виступати одночасно генпідрядником і державним замовником робіт зі створення та розвитку НІКІ.
Також варто відзначити, що в концепції наголошується, що створення нового оператора з нуля економічно недоцільно. "Тому варто розглядати варіант реорганізації вже діючого підприємства, що має основні фонди у вигляді приміщень, технічних засобів, транспорту", - йдеться в документі. Серед інших критеріїв називаються наявність розгалуженої мережі філій, доступ до телекомунікаційних мереж загального користування та відомчих мереж зв'язку, а також досвід управління ними.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас