"Укрзалізниця" просить 8,7 млрд грн із бюджету на оновлення парку пасажирських поїздів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" просить 8,7 млрд грн із бюджету на оновлення парку пасажирських поїздів

Казна та Політика
666
"Укрзалізниця" подала на розгляд Кабміну проект плану капітальних інвестицій на 2013 рік, згідно з яким відомство пропонує на придбання рухомого складу для пасажирських перевезень скерувати в наступному році з державного і місцевих бюджетів 8,7 млрд гривень, повідомляє прес-служба відомства.
Зокрема, пропонується за бюджетні кошти закупити 200 купейних вагонів, 41 вагон для перевезення інвалідів, 7 спеціальних службово-технічних вагонів і 2 міжрегіональні поїзди, 22 рейкові автобуси і 53 електропоїзди.
У повідомленні також зазначається, що самостійно, без державного фінансування виконати вищевказаний обсяг закупівель рухомого складу для перевезення пасажирів "Укрзалізниця" не зможе, оскільки з року в рік пасажирські перевезення залишаються для залізниці збитковими.
Зокрема, на кінець 2012 року збитки від пасажирських перевезень очікуються в сумі 7,2 млрд гривень. До того ж щорічно спостерігається низький рівень компенсацій за пільгові перевезення пасажирів, і перевізник одноосібно з року в рік несе навантаження соціальних видів перевезень.
Нагадаємо, днями прем'єр-міністр Микола Азаров під час перебування у Полтаві зазначив, що для модернізації "Укрзалізниці" необхідно закупити у Крюківського вагонобудівного заводу 400-500 поїздів, а віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колесников у Берліні заявив, що Україна потребує оновлення залізничного пасажирського рухомого складу.
"Вже зараз Україні необхідно 100-120 поїздів дальнього сполучення і 300-350 електричок. Останні ми отримали ще до Олімпіади в Москві, тому вони вже застарілі, і нам необхідно купувати нові", - зазначив Колесников.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас