РФ зіткнулась із проблемою - видобуток нафти не визначає зростання економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ зіткнулась із проблемою - видобуток нафти не визначає зростання економіки

1151
Президент Росії Володимир Путін вимагає створити умови для освоєння нових родовищ нафти в країні.
Про це він сказав на зустрічі з міністром економічного розвитку Андрієм Білоусовим.
"Що стосується нафтянки, то і ваше міністерство, і Міненерго разом з керівниками наших основних компаній повинні створювати умови для освоєння нових родовищ, маючи на увазі, що багато старих виснажуються, і потрібно освоювати нові, в тому числі і важкодоступні", - сказав В.Путін.
У свою чергу, А.Білоусов зазначив, що Росія вперше вступає в період, коли не буде зростати експорт нафти і видобуток нафти.
"Період досить тривалий. Тобто, якщо до кризи 2007 року, з середини 2000-х років у нас десь приблизно половина нашого зростання йшла за рахунок експорту енергоносіїв та інших сировинних товарів, то зараз цей фактор практично перестане працювати", - сказав міністр.
При цьому він зазначив, що Росії для збалансованості бюджету необхідно забезпечити високі темпи економічного зростання - не нижче 4-5% на рік.
26 квітня на той час президент Росії Дмитро Медведєв зазначив, що 70% російського експорту на світовий ринок становлять вуглеводні.
За даними Росстату, експорт нафти з Росії в 2011 році зменшився на 2,4%, в порівнянні з 2010 роком, і склав 244,6 млн. тонн. Росія в 2011 році наростила видобуток нафти на 1,23%, в порівнянні з 2010 роком - до 511,432 млн. тонн.
Зараз уряд РФ розглядає можливість встановлення зниженої ставки вивізного мита на сиру нафту, видобуту при реалізації проектів з видобутку надв'язкої нафти.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас