Ухвалена резолюція США щодо України не носить обов'язкового характеру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ухвалена резолюція США щодо України не носить обов'язкового характеру

721
Ухвалена Сенатом США резолюція щодо України не має обов'язкового характеру і говорить лише про позицію тих людей, які її "проштовхнули".
Про це повідомив виконавчий директор Американського інституту в Україні Ентоні Салвія (Anthony Salvia).
"Нещодавно Сенат США ухвалив резолюцію, на яку ЗМІ США не звернули особливої уваги... Як відомо, Сенат Сполучених Штатів ухвалює багато резолюцій з різних питань. США... у багатьох аспектах дійсно посідають лідируючі позиції, так що цілком природно, що політики і сенатори висловлюються з різних питань, що стосуються різних частин світу. Випадок з цією резолюцією не є винятком: вона не носить обов'язкового характеру, не зобов'язує Сенат здійснювати якісь дії, вона лише висловлює позицію тих людей, яким вдалося "проштовхнути" її в Сенаті", - заявив він.
Салвія зазначив, що США все ще стурбовані становищем екс-прем'єра Юлії Тимошенко, але питання полягає лише в тому, щоб притягувати до правосуддя всіх однаково, а не вибірково. У той же час, варто враховувати всі деталі резолюції, щоб не здавалося, що автори документа не беруть його до уваги.
"Звичайно, політиків не можна притягнути до відповідальності, питання лише в тому, щоб це відбувалося не вибірково, і закон при цьому застосовувався до всіх однаково, а судова система не була заполітизована. Одночасно це ще не означає, що особа не є винною", - підкреслив експерт.
Нагадаємо, 22 вересня, Сенат США схвалив резолюцію про звільнення Юлії Тимошенко і санкції відносно осіб, які причетні до її ув’язнення.
"Сенат закликає негайно звільнити з-під варти Юлію Тимошенко та всіх політичних засуджених", - наголошується в документі. Відповідно до нього, Сенат закликає Держдеп "блокувати видачу віз особам, які відповідають за взяття під варту і неприпустиме поводження з Тимошенко і більш ніж дюжиною політичних лідерів, пов'язаних з Помаранчевою революцією".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас