Бюджетний дефіцит Греції вдвічі більший, ніж вважали раніше - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бюджетний дефіцит Греції вдвічі більший, ніж вважали раніше - ЗМІ

657
Справжні обсяги бюджетного дефіциту Греції можуть удвічі перебільшувати попередні оцінки уряду. Про це повідомляє німецький часопис Spiegel з посиланням на висновки міжнародних кредиторів.
"Діра" в бюджеті Греції може становити 20 мільярдів євро - майже вдвічі більше суми, на яку досі орієнтувався уряд країни. За повідомленням впливового німецького журналу Spiegel, саме таку оцінки висловлюють міжнародні кредитори з "трійки", до складу якої входять експерти Єврокомісії, Європейського центробанку та Міжнародного валютного фонду.
Греція може розраховувати на отримання нового допоміжного траншу лише після того, як "залатає" цю бюджетну "дірку", нагадує німецька інформагенція dpa. Інспектори зі складу "трійки" цими вихідними перервали на тиждень моніторинг за прогресом впровадження реформ. Водночас у Єврокомісії закликають не вбачати в цій перерві щось надзвичайне і вказують на загальний прогрес Афін.
За даними Spiegel, прем’єр Греції Антоніс Самарас вже неодноразово звертався до кредиторів із запитами щодо можливостей додаткового відтягування строків погашення боргів. У німецькому уряді, натомість, до такого варіанту не готові, наголосив речник міністерства фінансів ФРН. Самарас, як повідомляється, сподівався отримати дворічну відстрочку початку виплат за боргами.
Стороння фінансова допомога вже два роки тримає Грецію "на плаву", що, втім, не усунуло глибокої економічної рецесії в країні. Останній з планів заощадження обсягом 11,5 мільярдів євро досі не набув чинності через суперечки трьох партій всередині урядової коаліції. Втім, його ухвалення очікують вже наступного тижня.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас