Platinum Click – інтернет-банк для анархо-капіталістів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Platinum Click – інтернет-банк для анархо-капіталістів

704
20 вересня 2012 р. Platinum Bank презентував новий інтернет-банк для фізичних осіб - Platinum Click. Основна мета нової системи – розширити ринок клієнтів банківських послуг і залучити до банківського ринку більшу кількість українських інтернет-користувачів.
Сьогодні більшість українців не беруть активної участі у банківському ринку. В Україні 176 банків, у яких 19 800 відділень. Але тільки 10% громадян мають поточні рахунки, 5% - депозити і 9% кредитну карту (дані компанії GfK). У країні спостерігається парадоксальна ситуація - банків багато, вони проводять активні рекламні кампанії, але проникнення фінансових послуг дуже низьке. Істотними перешкодами є складність банківського продукту, нерозуміння переваг співробітництва з банком, а також нестача вільного часу у потенційних клієнтів.
Експерти Platinum Bank впевнені, що в Україні існує величезний потенціал для «вибухового» зростання клієнтів банківських послуг. Подібні зміни підуть на користь усій країні, оскільки призведуть до виведення готівкових платежів із «сірої зони», значного покращення ставок по кредитах та депозитах, і, як результат, якості життя у країні. Однак ці зміни настануть, тільки коли мінімум половина українців стане активними інтернет-користувачами і, відповідно, зросте кількість споживачів інтернет-банку. У всьому світі технології дистанційного банківського обслуговування - це фактор, який зробив продукти банків по-справжньому масовими. Це рішення зручне для всіх: для клієнтів - інтернет-банк є найпростішим способом управління своїми коштами, а для банків – найвигіднішою системою обслуговування.
Тим не менш, за експертними оцінками спеціалістів Platinum Bank, на даний момент в Україні всього 5% користувачів інтернет-банку. При цьому доступ до інтернету мають 42% населення, тобто усі технічні можливості для змін вже є. Чого немає, так це зручного і вигідного банківського продукту, який буде відповідати запитам сучасного ринку.
«Ми впевнені, що настав час вивести банківський ринок на новий, європейський рівень. Для цього було розроблено інтернет-банк Platinum Click, переваги якого здатні зробити інтернет-банк масовим», - говорить Грег Краснов, генеральний директор Platinum Bank.
Ідею Platinum Click можна описати словами «Банк за клік від тебе». Він для тих, хто цінує свій час, і не буде витрачати його на похід до відділення, хто хоче заробляти і не любить хитромудрих банківських продуктів.
Творці Platinum Click впевнені, що інтернет - не місце для продажу складних продуктів і не переслідують мету захопити ринок «Portmone», електронних грошей, адже чим більше функцій, тим більше це лякає клієнта-новачка.
«Якщо ви вмієте користуватися електронною поштою, ви точно розберетеся в системі інтернет-банку Platinum Click, - зазначає Анджей Олійник, директор з маркетингу і розвитку продуктів Platinum Bank. – Ми орієнтувалися на найбільш недосвідченого користувача. У нас все дуже просто, інтуїтивно зрозуміло і доступно у будь-який час дня і ночі - 24/7. Жодних складних банківських термінів, максимально проста мова та інтерфейс. Ви бачите себе в системі, як у соціальній мережі. Ми намагалися обмежити кількість пропозицій в інтернет-банку, адже шлях його популяризації через простоту. Треба показати, що це нескладно. Для цього не потрібно бути бухгалтером, програмістом, математиком. Це банально просто і набагато легше, ніж іти до відділення».
Для мотивації самообслуговування в інтернет-банку Platinum Click його творці пропонують додаткові вигоди:
- кожний гривневий депозит, відкритий користувачем самостійно через інтернет-банк, отримує 0,5% до ставки;
- спеціальний продукт, доступний ТІЛЬКИ для клієнтів інтернет-банку, «ощадний рахунок» - це 15% річних на залишок.
- дешевша комісія за зовнішні платежі - 2 грн. на будь-який рахунок іншого банку незалежно від суми;
А також безкоштовні: відкриття рахунку, обслуговування, зняття готівки і чіп-карта Visa Electron.
У «Ощадного рахунку» нема мінімального залишку або максимального поповнення. Немає обмежень по зняттю і поповненню. «Це, ніби, гроші лежать у вас у кишені, але ще й з вигідною ставкою - 15% річних. Такі переваги доступні тільки для клієнтів інтернет-банку», - уточнює Анджей Олєйник.
«Ми прагнемо, щоби та частина людей, які раніше взагалі не були клієнтами банківської системи, прийшли до банку, і керували своїми грошима самі через інтернет. Наша мета - не завоювати ринок, а розширити його», - резюмує Грег Краснов.
Серед функцій Platinum Click: перегляд рахунків, перекази грошей між своїми рахунками, платежі всередині банку і по Україні, відкриття депозитів, їх поповнення і зняття грошей, оплата по кредитах, sms-інформування про рух по рахунках і картах. і все це в режимі 24/7.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас