Найбільші угоди тижня: хліб і золото — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільші угоди тижня: хліб і золото

2373
У ФІРТАША НІ ДНЯ БЕЗ ПРИДБАННЯ ЧЕРГОВОГО ОБЛГАЗУ
Об'єкт угоди: 25,8% акцій ПАТ "Сумигаз", 26% акцій ПАТ "Лубнигаз", 22,059% акцій ПАТ "Вінницягаз", 25,9% акцій ПАТ "Тисменицягаз"
Продавець: Фонд державного майна України
Покупець: "Газтек" і "ІК "Фінлекс-Інвест" , близькі до Дмитра Фірташа Подробиці угоди: 10 вересня Фонд держмайна на приватизаційному аукціоні продав 25,78% акцій "Сумигаз" за 16,9 млн. грн. при стартовій ціні 15,6 млн. грн. 11 вересня були продані 26% акцій "Лубнигаз" за 5,06 млн. грн. при стартовій ціні 0,33 млн. грн. 13 вересня продані 25,9% акцій "Тисменицягаз" за 1 млн. грн. при стартовій ціні 0,16 млн. грн. 14 вересня продані 22,059% "Вінницягазу" за 3 млн. грн. при стартовій ціні 1,5 млн. грн. Як повідомляли "Коментарі", минулого тижня структури підприємця Дмитра Фірташа також придбали частки в "Севастопольгаз", "Дніпропетровськгаз", "Запоріжгаз" і "Луганськгаз".
БОГОЛЮБОВ ВИРІШИВ ВИДОБУВАТИ ЗОЛОТО
Об'єкт угоди: Castle Peak Mining Ltd, Nsuta Gold Mining Corporation Ltd
Продавець: д/н
Покупець: Grizal Enterprises Геннадія Боголюбова
Подробиці угоди: Український бізнесмен, співвласник "ПриватБанку" Геннадій Боголюбов, що контролює з 2008 року австралійську гірничорудну компанію Consolidated Mineral (Consmin), викупив її дочірню структуру Nsuta Gold Mining Corporation Limited. Про це йдеться у квартальному звіті Consmin. Угода оформлена на офшор Grizal Enterprises Limited, що належить Боголюбову. Nsuta Gold Mining - одна із золотоносних копалень в Гані. Крім того, як повідомляли "Коментарі", у вересні також стало відомо про купівлю структурою Боголюбова 23,5% капіталу канадської Castle Peak Mining, яка володіє ще одним, розташованим південніше, золотодобувним проектом в Гані.
ТАБАЛОВ НАГОДУЄ ХЛІБОМ КРИВИЙ РІГ
Об'єкт угоди: 96% акцій ПАТ "Криворізький хлібокомбінат №1" та 84% акцій ПАТ "Криворіжхліб"
Продавець: "Укрзернопром" Євгена Ленга та Антона Шишкіна
Покупець: "Формула смаку" Олександра Табалова
Подробиці угоди: 7 вересня ПАТ "Криворізький хлібокомбінат №1" та ПАТ "Криворіжхліб" (найбільші виробники хліба в Кривому Розі, сумарний оборот - 160 млн. грн.) повідомили про підсумки зборів акціонерів, на яких було переобрано наглядові ради. З їх складів виведені Антон Шишкін та Євген Ленг - власники агрохолдингу "Укрзернопром-Агро", який цього літа продав відповідно 96% і 84% акцій хлібокомбінатів. До складу наглядових рад були введені представники ПрАТ "Паляниця" та деяких інших компаній, що входять в структуру холдингу "Формула смаку" кіровоградського бізнесмена Олександра Табалова. У числі активів бізнесмена також "Черкасихліб", "Полтавахліб", "Комсомольськхліб" та ін. Раніше ЗМІ повідомляли, що переговори про викуп хлібобулочних комбінатів холдингу "Укрзернопром-Агро" також веде дніпропетровська аграрна компанія KSG Agro Сергія Касьянова.
МИКОЛАЇВСЬКИЙ МЕЛЬНИК ПЕРЕКЛЮЧИВСЯ НА МЕХАНІКУ
Об'єкт угоди: 91% акцій ПрАТ "Експериментально-механічний завод" (Миколаїв)
Продавець: генеральний директор Володимир Пернатий
Покупець: Миколаївський бізнесмен Шамхал Омаров
Подробиці угоди: 10 вересня ПрАТ "Експериментально-механічний завод" (Миколаїв) повідомило про зміну власника 91% акцій. Генеральний директор компанії Володимир Пернатий продав акції Шамхалу Омарову, який на зборах акціонерів, що пройшли в вересні, був обраний новим директором акціонерного товариства. Шамхал Омаров є заступником директора і співвласником ТОВ "Реатекс". Директор і основний засновник ТОВ Аліхан Малачієв - екс-кандидат в депутати Миколаївської міськради. Основний бізнес партнерів представлений компанією "Агро-Юг-Сервис" - великим регіональним виробником борошна під ТМ "Аміна".
Вадим Савенко
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас