Як довго Іспанія зможе відмовлятися від допомоги? - експерти радять поспішити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як довго Іспанія зможе відмовлятися від допомоги? - експерти радять поспішити

491
Іспанія - країна, до якої зараз прикута увага інвесторів в Європі і в світі. Поки Мадрид всіляко відпирається від пропонованої йому допомоги.
У четвер надійшли добрі новини, вартість запозичення країни на термін десять років впала нижче позначки 5,7% - мінімум з січня 2012 р. Однак впадати в ейфорію не варто, вважають експерти. Адже якщо Іспанія і далі буде відкладати рішення про прийняття зовнішньої допомоги, учасники ринку можуть швидко переглянути свою оцінку.
Норберт Аул, стратег RBC Capital Markets: "Рахой і його уряд, безумовно, повинні вирішити, на яких умовах вони готові обговорювати програму допомоги, і не менш важливо, в якому світлі потім Рахой представить цю програму своєму електорату".
Днями Рахой зустрівся з президентом Каталонії Артуром Масом. На цей регіон припадає майже п'ята частина всього ВВП країни. Однак каталонці останнім часом все частіше вимагають незалежності. І ці настрої можуть посилитися, якщо Іспанія звернеться за зовнішньою допомогою. Ну а оскільки на носі регіональні вибори, можливо, саме тому прем'єр тягне час.
Іспанія не дасть Каталонії податковий суверенітет
Напередодні з'явилися новини про те, що іспанський уряд відмовив Каталонії у наданні їй податкової незалежності. Про це заявив прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой. Як передає AFP, Артур Мас сказав, що поки не збирається остаточно відмовлятися від введення власних податків. Раніше повідомлялося, що уряд Каталонії планував звернутися до влади Іспанії за грошовою допомогою в сумі 5 млрд євро.
Тоді загальний борг регіону оцінювався в 40 млрд євро. Рахой розпорядився виділити Каталонії допомогу.
Тепер регіон обговорює проведення дострокових виборів як реакцію у відповідь на відмову надання податкового суверенітету.
Іспанія переживає найсерйознішу кризу за останні десятиліття. Безробіття сягає майже 25%.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас