Набрали чинності нові ліцензійні умови щодо діяльності з водопостачання і виробництва теплової енергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Набрали чинності нові ліцензійні умови щодо діяльності з водопостачання і виробництва теплової енергії

599
Вступили в дію нові ліцензійні умови здійснення господарської діяльності з централізованого водопостачання, водовідведення, а також виробництва, транспортування та постачання теплової енергії, повідомляє прес-служба Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг (Нацкомпослуг).
Мета введення в дію нових правил для ліцензіатів комісії - вдосконалення організаційних, кваліфікаційних та технологічних вимог провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та водовідведення, а також виробництва, транспортування та постачання теплової енергії.
Зокрема, у сфері централізованого водопостачання та водовідведення під державне регулювання під нагляд комісії віднесені водоканали, що діють в містах з населенням понад 40 тис. людей (раніше - 100 тис. людей). Це збільшило кількість ліцензіатів Нацкомпослуг з 65 до 134.
У свою чергу, в ліцензійних умовах на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії були переглянуті кваліфікаційні вимоги, на підставі яких підприємства комунальної теплоенергетики підпадають під державне регулювання і контроль. Замість критерію "встановленої сумарної потужності джерел теплової енергії" вводиться критерій "корисного відпускання теплової енергії". Наприклад, згідно з новими ліцензійними умовами, під контроль Нацкомпослуг потрапляють ті підприємства з виробництва теплової енергії, які реалізували споживачам більше 20 тис. Гкал. на рік.
У сфері транспортування та постачання теплової енергії до ліцензіатів Нацкомпослуг відносяться підприємства, з теплових мереж і теплових пунктів яких для потреб споживачів відпускається теплова енергія в обсязі, що перевищує 18 тисяч Гкал. на рік.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас