Microsoft звинувачує китайські держкомпанії у піратстві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft звинувачує китайські держкомпанії у піратстві

295
Microsoft звинувачує китайські держкомпанії у використанні піратського програмного забезпечення. Джерела повідомляють, що американці поскаржилися владі на таких гігантів, як CNPC, China Post Group, China Railway і Construction Corp. Про це повідомляє "Росія 24".
Всі вони, на думку Microsoft, користуються нелегальними копіями Office і Windows Server. Обсяг піратської продукції в їх користуванні досягає 40%.
Деякі з обвинувачених заперечують сам факт того, що Microsoft подавала скаргу на них, а, наприклад, в China Post підтвердили цей факт, назвавши претензії американців "неточністю".
Поштовий оператор навіть послав керівництву Microsoft лист, в якому пояснив, чому претензії безпідставні.
Відгукнулася і China Railway Construction. Залізничники, за інформацією американського IT-гіганта, - чемпіони за рівнем піратства. 84% копій Office і 97% копій Windows Server, що знаходяться в розпорядженні компанії, є нелегальними.
China Railway Construction не стала повністю заперечувати факт піратства, але заявила, що нелегальні копії могли бути використані лише невеликою кількістю відділень компанії і що Microsoft сильно перебільшує значимість проблеми. Залізничники, тим не менш, пообіцяли розібратися з піратами і вже почали внутрішнє розслідування.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас