Samsung хоче додати новий iPhone до патентної суперечки з Apple — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung хоче додати новий iPhone до патентної суперечки з Apple

873
Компанія Samsung планує додати смартфон iPhone 5 свого головного конкурента по мобільному ринку Apple, до матеріалів патентної справи проти американської компанії, розгляд якої в суді США заплановано на 2014 рік.
Як повідомляється, Samsung планує використовувати в боротьбі проти iPhone 5 ті ж патенти, у порушенні яких обвинувачується iPhone 4S.
У документах, поданих до суду Сан-Хосе (Каліфорнія), йдеться, що південнокорейська компанія спершу повинна вивчити iPhone 5, продажі якого починаються в США і ще восьми країнах в п'ятницю.
Нагадаємо, 25 серпня Федеральний суд в Сан-Хосе, Каліфорнія, присудив корпорацію Samsung до виплати $1,05 млрд компанії Apple за незаконне використання її патентів на програмне забезпечення та дизайн смартфонів.
Обидві компанії, що займають у сукупності більше половини світового ринку смартфонів і нетбуків, взаємно звинувачували один одного в порушенні прав інтелектуальної власності в семистах з гаком конкретних випадках. Apple бажала отримати з Samsung 2,5 млрд доларів, Samsung виставив претензії до Apple на 519 мільйонів.
Суд частково визнав позов Apple, а домагання конкурента залишив без задоволення. Рішення журі дає Apple можливість домагатися заборони на імпорт в США низки виробів Samsung. Очікується, що південнокорейська корпорація оскаржить вердикт. Нідерландська юстиція в червні цього року в аналогічному спорі зайняла бік Samsung.
Згідно з даними аналітичної компанії IDC, на світовому ринку смартфонів лідирує Samsung, на частку якої за підсумками другого кварталу поточного року припало близько третини відвантажених пристроїв.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас