Названі найвпливовіші колекціонери мистецтва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названі найвпливовіші колекціонери мистецтва

596
Найбагатша людина Європи, власник найбільшого виробника і продавця предметів розкоші LVMH Бернар Арно є володарем найбільшої в світі колекції мистецтва.
Керує нею спеціально створена організація Louis Vuitton Foundation. У найближчих планах організації - будівництво в Парижі великого центру сучасного мистецтва, де велике зібрання Бернара Арно отримає гідну прописку. Проектування центру, який включатиме як виставкові галереї, так і конференц-зали, громадські простори та внутрішній сад, Арно доручив відомому французькому архітекторові Френку Гері. Колекція Бернара Арно включає знакові роботи таких майстрів, як Пікассо, Енді Ворхол, Генрі Мур, Джефф Кунс, Френк Серра та Агнес Мартін.
Статки нью-йоркського мільярдера, фінансиста, голови і головного виконавчого директора ради директорів компанії Apollo Global Леона Блека оцінюються в $3,5 млрд. Саме він виявився тим таємничим колекціонером, який анонімно придбав знакову картину Едварда Мунка Крик за рекордні $120 млн. Саме він у 2009 році купив шедевр Рафаеля за $47,6 млн. Крім картин Рафаеля, колекція Леона Блека включає і творіння Ван Гога, і кубічні картини Пікассо. Оціночна вартість колекції на даний момент становить $750 млн.
Подружжя Елі та Едіт Броад є найбільшими філантропами США. Їхня спільна колекція витворів сучасного мистецтва розміщена в приватному музеї їх імені та доступна для широкої публіки. Основною метою Broad Art Foundation заявлена популяризація сучасного мистецтва. Колекція включає понад 2000 творів 200 значимих художників 60-70-х років XX століття. Серед них роботи Джеффа Кунса, Йозефа Бойса, Сінді Шерман, Деміена Херста, Джона Балдессарі, Жан-Майкла Баскії, Леона Голуба, Енді Уорхола і Джаспера Джонса.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас