До теплиць Фірташа відремонтують дорогу за 63,4 млн гривень із держбюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До теплиць Фірташа відремонтують дорогу за 63,4 млн гривень із держбюджету

Казна та Політика
1771
Служба автомобільних доріг у Тернопільській області уклала угоду з ТОВ "Автомагістраль-Південь" на проведення середнього ремонту автомобільної дороги Касперівці - Збручанське вартістю 63,4 млн гривень. Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель".
Ремонтувати дорогу Касперівці - Збручанське планують на двох відрізках. Загалом ремонт буде проводитися на ділянці дороги завдовжки близько 9 км - виходить, що один кілометр дороги відремонтують майже за 7,2 млн гривень. Які саме роботи будуть проводити - невідомо. Роботи здійснять за рахунок спеціального фонду державного бюджету, закінчити ремонт планують до кінця цього місяця.
Цікаво те, що тендер проведений за неконкурентною процедурою "закупівля в одного учасника". Гостра необхідність відремонтувати дорогу пояснюється тим, що цієї осені в селі Синьків Заліщицького району відкриють тепличний комплекс. А відрізок дороги, що веде до майбутніх теплиць, в незадовільному стані. Ширина дороги становить менше 6 метрів, дорожнє полотно не розраховане на проїзд великогабаритного транспорту, кількість якого істотно зросте з відкриттям теплиць.
Чому для виконання робіт обрали саме ТОВ "Автомагістраль-Південь", не пояснюється.
Нагадаємо, що тепличний комплекс вартістю $100 млн в рідному селі Синьків будує Group DF Дмитра Фірташа.
У розслідуванні журналіста Грехема Стека повідомляється, що комплекс такого розміру повинен коштувати близько 40 млн доларів. Крім того, згідно з урядовою програмою підтримки тепличного будівництва, Дмитро Фірташ може повернути до 50% вкладених грошей за рахунок держбюджету.
Разом з тим в інтерв'ю журналістам програми Tender News каналу ТВі Фірташ заявив, що до держави за компенсацією він не звертався. Теплиці - приватний проект його бізнес-групи.
"По-перше, я ще не подавав державі ніякого документа, нічого не компенсував. Для початку. По-друге, коли ми побудуємо, ми вам покажемо, скільки це реально коштує. Повірте мені, що я в цьому не зацікавлений, мені воно не треба. Для мене п'ять мільйонів або десять мільйонів - це великі гроші... Але це не головна мета цього процесу. Моя головна мета - допомогти селу, щоб воно жило", - заявив Фірташ.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас