"Укрбіржа" просить Януковича ветувати закон про депозитарну систему — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрбіржа" просить Януковича ветувати закон про депозитарну систему

Фондовий ринок
634
"Українська біржа" (Київ), що призупинила торги з 10:00 до 11:00 20 вересня на знак незгоди з нормами схваленого Верховною Радою закону про функціонування системи депозитарного обліку цінних паперів (законопроект №9428), просить Президента Віктора Януковича ветувати цей закон.
Про це йдеться у відкритому листі біржі до Президента.
"Звертаємося до Вас з проханням повернути закон до Верховної Ради для повторного розгляду з пропозиціями усунути норми, які будуть заважати розвитку фондового ринку та порушувати права його учасників", - наголошується в листі.
Серед неприйнятних норм закону біржа, зокрема, називає плановане створення в рамках структури фондового ринку Розрахункового центру, підконтрольного НБУ.
"Розрахунковий центр монополізує низку послуг на фондовому ринку, а саме: розрахунки за угодами, укладеними на біржі за принципом "поставка проти платежу"; клірингову діяльність; кліринг державних і муніципальних цінних паперів; здійснення виплат доходів за всіма цінними паперами; здійснення виплат в порядку погашення цінних паперів", - йдеться в листі.
"Українська біржа" підкреслює, що законопроект №9428 був ухвалений парламентом у першому читанні в прийнятній редакції, проте при доопрацюванні документа до другого читання в нього були внесені істотні зміни, які роблять його вступ в силу неприпустимим.
Крім того, за даними біржі, закон містить безліч помилок і різних норм, що негативно впливають на розвиток інфраструктури фінансового ринку.
Як повідомлялося, 20 вересня "Українська біржа" припиняла торги з 10:00 до 11:00 на знак незгоди з ухваленим Радою законом про депозитарну систему.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас