Японія хоче компенсацій від Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія хоче компенсацій від Китаю

463
Японська влада має намір зажадати від уряду КНР компенсації збитку, завданого під час багатотисячних акцій протесту біля японських дипмісій у низці китайських міст, повідомив у четвер генеральний секретар кабінету міністрів Японії Осаму Фудзімура.
"Беручи до уваги збитки, завдані нашим посольствам і консульствам, ми плануємо вимагати від Китаю компенсацію", - сказав О.Фудзімура журналістам в Токіо.
За його словами, прем'єр-міністр Японії Йосіхіко Нода планує призначити спецпосланця в Китай для того, щоб вирішити це питання дипломатичним шляхом.
"На даний момент ще не відомо, хто буде призначений спецпосланцем", - зазначив О.Фудзімура.
Він також підкреслив, що питання про збитки, завдані японським компаніям в Китаї, повинно бути врегульовано згідно з законодавством КНР.
Як повідомлялося, багатотисячні антияпонські демонстрації, що спалахнули минулого тижня на тлі загострення ситуації навколо спірних островів Сенкаку (китайська назва Дяоюйдао), до вівторка поширилися вже на 100 міст Китаю.
Заступник голови Китайської асоціації автодилерів Ло Лей заявив, що дилерські центри автовиробників Японії в КНР закриваються у зв'язку з тим, що деякі з них піддалися нападам громадян, які протестують.
Про збитки у зв'язку з антияпонськими акціями протесту вже оголосили Toyota Motor і Panasonic Corp.
Автогігант Toyota з міркувань безпеки своїх співробітників закрив три складальні цехи і ще шість заводів в КНР.
Тим часом представники компанії Honda Motor оголосили про тимчасове закриття всіх своїх п'яти заводів в Китаї. У той же час компанія Nissan, для якої ринок в КНР є найбільшим, тимчасово призупинила роботу двох з трьох заводів в цій країні.
Виробники електроніки і цифрової продукції Panasonic Corp. і Canon також призупинили низку комерційних операцій в Китаї.
Як повідомлялося, уряд Японії викупив у японського власника три з п'яти островів архіпелагу Дяоюйдао, який Китай вважає своєю споконвічною територією. Японія, яка називає ці острови Сенкаку, оскаржує їх територіальну приналежність.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас