Слідом за Європою та США Японія включила друкарський верстат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Слідом за Європою та США Японія включила друкарський верстат

Валюта
1822
Банк Японії направить додатково 10 трлн ієн на викуп державних облігацій, збільшивши таким чином програму викупу активів до 80 трлн ієн.
Agence France-Presse зазначає, що рішення Банку Японії стало несподіваним для учасників ринку, які очікували повідомлень про подібні заходи пізніше в цьому році. На поспішність прийняття рішення могли вплинути аналогічні дії з боку інших великих регуляторів - американського і європейського.
6 вересня Європейський центральний банк офіційно повідомив про намір проводити інтервенції на борговому ринку. Обсяг скупки облігацій буде необмеженим. Як звзначав глава ЄЦБ Маріо Драгі, регулятор буде діяти виключно в рамках мандату, тобто на вторинному ринку.
Через тиждень після цього Федеральна резервна система США (ФРС) заявила про новий раунд "кількісного пом'якшення" (QE3), в рамках якого планується викуповувати іпотечні облігації на суму в $40 млрд щомісяця. Як уточнював пізніше глава Федерального резервного банку Нью-Йорка Вільям Дадлі (William Dudley), третій раунд "кількісного пом'якшення" буде тривати, поки не відновляться темпи економічного розвитку в США.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас