Японія не буде відмовлятися від ядерної енергетики до 2040 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія не буде відмовлятися від ядерної енергетики до 2040 року

Енергетика
301
Японський уряд відмовився схвалити стратегію відмови від ядерної енергетики до 2040 року.
Міністр економіки країни Мотохіса Фурукава заявив, що даний документ був прийнятий до уваги, однак офіційного схвалення не отримав, бо занадто рано оцінювати наслідки повного згортання діяльності АЕС, і чи це взагалі можливо.
Відзначимо, що раніше прем'єр-міністр країни Йосіхіко Нода схвалив стратегію, яка передбачає повну відмову від атомної енергетики до 2040 року. "Бізнес-співтовариство абсолютно не приймає цю стратегію", - зазначає Хіромаса Йонекура, голова найбільшого в Японії бізнес-лобі Keidanren.
Очевидно, що Японія все-таки не може вижити без атомної енергетики. Ще влітку Нода оголосив про те, що будуть перезапущені два реактори електростанції ГОІ, розташованої в префектурі Фукуї.
У Японії 50 працездатних ядерних реакторів. Атомна енергетика до аварії на АЕС Фукусіма була однією з головних опорних точок для японської економіки. Нода повідомив, що західна частина країни через зупинку реакторів зіткнулася з нестачею енергії в 15%.
Нагадаємо, 11 березня 2011 року на північному сході Японії стався землетрус магнітудою 9,0, який отримав офіційну назву Великого землетрусу Східної Японії. За ним було цунамі, висота хвилі в деяких місцях досягала 30-40 метрів, що значно перевищило всі прогнози вчених.
Загиблими і зниклими безвісти вважаються понад 19 тисяч осіб. Близько 93% загиблих стали жертвами гігантської хвилі. Повністю або наполовину були зруйновані 126 тисяч будівель, частково пошкоджено - 260 тисяч.
Після землетрусу сталася аварія на АЕС Фукусіма-1, в результаті якої були витоки радіації в повітря і воду. Із зони відчуження навколо станції було евакуйовано 140 тисяч осіб.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас