Китайські автомийники відмовляються мити японські машини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайські автомийники відмовляються мити японські машини

1042
Автомийки в одному з передмість Пекіну відмовляються обслуговувати машини японських марок на знак протесту проти націоналізації Японією островів Сенкаку.
Про відмову мити автомобілі японського виробництва свідчать оголошення, розклеєні на автомийках. Деяким автомобілістам все ж вдається вмовити мийників обслужити їхні машини, але для них послуга коштує на 10 юанів ($1,6) дорожче.
Численні протести проти націоналізації архіпелагу, який у Китаї називають Дяоюйдао, тривають у Китаї вже два тижні. На початку вересня стало відомо, що Японія викупила три з п'яти островів архіпелагу у японської сім'ї, яка була їх приватним власником. У Пекіні ці дії визнали посяганням на суверенітет і територіальну цілісність Китаю.
Свого піку протести досягли 18 вересня - в 81-у річницю японської окупації північно-східного Китаю. У цей день демонстрації пройшли біля посольства Японії в Пекіні, дипмісій Токіо в інших містах, а також перед будівлями японських компаній і ресторанів. Японські автовиробники Honda і Nissan змушені були призупинити виробництво в Китаї.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас