USAID йде з Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

USAID йде з Росії

705
Американське агентство з міжнародного розвитку (USAID) згортає свою діяльність в Росії. Про це йдеться в заяві Держдепартаменту США, оприлюдненій увечері у вівторок.
Як зазначила представник Держдепу Вікторія Нуланд, США пишаються тим, чого USAID досягло в Росії за останні 20 років. Всі програми агентства будуть "відповідально" завершені або передані іншим організаціям.
"Хоча фізична присутність USAID в Росії підійде до завершення, ми, як і раніше, віддані підтримці демократії, прав людини та розвитку життєздатного громадянського суспільства в Росії та з нетерпінням чекаємо продовження співпраці з російськими НКО", - йдеться в заяві.
Рішення про заборону діяльності організації було схвалено російською владою. За деякими даними, ноту про те, що діяльність агентства повинна бути припинена з 1 жовтня, посол США в Росії Майкл Макфол отримав від МЗС Росії на саміті АТЕС, який проходив у Владивостоці з 2 по 9 вересня. Офіційних коментарів від російської влади з приводу закриття USAID в Росії поки не надходило.
Припинення діяльності USAID в Росії може позначитися, зокрема, на роботі проекту "Я вправі" та асоціації "Голос". Крім того, агентство підтримувало низку освітніх і наукових програм.
USAID було створено при уряді США в 1961 році з ініціативи Джона Кеннеді. Агентство підтримує розвиток демократії, економіки, охорони здоров'я, надає екстрену гуманітарну допомогу і сприяє в запобіганні конфліктів більш ніж у ста країнах світу.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас