Українці стали активніше купувати вітчизняні ліки - Бахтеєва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці стали активніше купувати вітчизняні ліки - Бахтеєва

270
Збільшення у грошовому вираженні споживання медпрепаратів вітчизняного виробництва свідчить про те, що українці почали їм більше довіряти.
Про це заявила на прес-конференції у вівторок голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтеєва.
"Важливо відзначити, що населення України почало купувати більше препаратів вітчизняного виробництва. Якщо у 2010 році українці в грошовому вираженні купили 28% ліків вітчизняного виробництва, то вже у першому півріччі поточного року ця цифра становила понад 30%", - сказала Бахтеєва.
Вона додала, що частка імпорту на рівні 70% у середньому відповідає європейським стандартам. Зокрема, за словами голови профільного Комітету ВР, у Німеччині вона становить 72%, у Великобританії - майже 70%, у Франції - 82%.
Бахтеєва поінформувала, що, згідно із статистичними даними, торік кожний українець купив 32 упаковки ліків на суму в середньому майже 1 тис. гривень.
"Відсоток споживання українцями вітчизняних ліків свідчить про те, що зростає довіра до цих препаратів, а також про те, що цінова політика стає більш реальною, що робить їх більш доступними", - вважає Бахтеєва.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас