Юрособи можуть бути позбавлені права отримувати у спадок землю с/г призначення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Юрособи можуть бути позбавлені права отримувати у спадок землю с/г призначення

373
Юридичні особи, як українські, так і іноземні, можуть бути позбавлені права отримувати у спадок земельні ділянки сільськогосподарського призначення, повідомив партнер Адвокатського об'єднання "Волков і партнери" Роман Дрожанський.
За його словами, схвалений у вівторок у першому читанні законопроект "Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо набуття права власності на землю" (№11128) містить істотний дефект, що пропонує внести до статті 82 Земельного кодексу положення, яке позбавляє юридичні особи права отримати в спадок земельну ділянку сільгосппризначення.
"Такого права будуть позбавлені не тільки іноземні юридичні особи (як це передбачено чинною редакцією Земельного кодексу), але і сільськогосподарські підприємства, науково-дослідні установи, навчальні заклади, яким законодавство дозволяє володіти землею сільськогосподарського призначення", - зазначив Р.Дрожанський.
У той же час, він підкреслив, що головним нововведенням законопроекту є надання українським юридичним особам, акціонерами (учасниками) яких є іноземні фізичні та юридичні особи, права купувати земельні ділянки несільськогосподарського призначення в Україні.
Це, на думку юриста, дозволить розширити коло потенційних інвесторів у сільськогосподарський сектор економіки.
Як повідомлялося, за ухвалення в першому читанні законопроекту "Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо набуття права власності на землю", зареєстрованого в парламенті 31 серпня 2012 року, у вівторок проголосували 233 народні депутати.
Метою законопроекту є встановлення на законодавчому рівні можливості придбання у власність земельних ділянок із земель державної і комунальної власності юридичними особами, створеними відповідно до законодавства України та іноземних держав.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас